Nyomvonalas távközlési hálózatépítési technológiák kézikönyve

Elek Attila

Elek Attila:
Nyomvonalas távközlési hálózatépítési technológiák kézikönyve
Magyar Elektronikai és Infokommunikációs Szövetség
Budapest, 2006
Eredeti ára: 3000 Ft

Könyvajánló

Tisztelt Olvasó!

A szerző több mint 40 éve tevékenykedik távközlési hálózatokhoz kapcsolódó szakterületeken; szakmai pályája a tervezéstől a hálózatépítés és fejlesztés irányításán keresztül a hatósági felügyeletig ívelt. Az elmúlt évtized során naponta szembesült azzal, milyen nehézségek árán biztosítható a többszereplőssé vált távközlési piacon, hogy a hálózatok egyeztetett műszaki feltételrendszerek alapján létesüljenek és működjenek.

A felismerést és a segítő szándékot tett követte. A nyomvonalas távközlési építmények engedélyezése során szerzett tapasztalatainak összegyűjtésével a szerző az engedélyezésre benyújtandó tervek színvonalának emelését és egységesítését tűzte ki célul. Végül egy olyan átfogó mű született, amely a tervezéstől a befejező munkálatokig öleli fel a témában fellelhető szakmai tudnivalókat egy jól használható kézikönyv formájában.

A kézikönyv hasznos segédlet, amely mint mondani szoktuk, hiányt pótol a vezetékes távközlési szakmában, hiszen nem csak ismereteket, de gyakorlati segítséget is nyújt a beruházóknak, befektetőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek és a szolgáltatóknak egyaránt.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság piac-felügyeleti tevékenysége keretében jogosult a nyomvonalas építmények teljes körű (tervezési, építési és használati szakaszainak) ellenőrzésére. Ez a kézikönyv jelentős segítséget kínál számunkra is, így egyaránt hasznos az ellenőröknek és az ellenőrzötteknek.