HMP Ejtősúlyos Teherbírás Vizsgáló

A vizsgálati módszer

Az ejtősúlyos teherbírás vizsgálóval végzett dinamikus lemezterhelési teszt lehetővé teszi a talajok, nem kötött aljzatok és talajjavítások egyszerű teherbírás-vizsgálatát és tömörítés-szabályozását – mindössze 2 percen belül – csak helyezze el a készüléket, azonnal mérje meg, és értékelje!

A beépített talajrétegek nagyon gyorsan és terhelési felépítmény nélkül tesztelhetők, megkönnyítve a mérések gyors értékelését még korlátozott helyviszonyok között is. A vizsgálati módszer 63 mm maximális szemcseméretű durvaszemcsés és vegyes szemcséjű talajokra alkalmas, és a talaj dinamikus alakváltozási modulusának meghatározására használható Evd = 15…70 MN/m² tartományban.

A dinamikus lemezterhelési vizsgálat leírása a TP BF-StB útépítési talajra és kőzetre vonatkozó műszaki szabályzat B 8.3 2012. évi kiadásában található. Széleskörű összefüggések állnak rendelkezésre más vizsgálati módszerekkel.

Alkalmazási területek

  • Út- és vasútépítés, földmunka
  • Minőségbiztosítás a csatornaépítésben
  • Tömörítés szabályozása csőárokban
  • Út alapok tesztelése
  • Alapfeltöltés tesztelése
  • Minőségellenőrzés a fúrásoknál
  • Alakváltozási modulus vizsgálata talajvizsgálat keretében

A Vállalat – HMP Magdeburger Prüfgerätebau GmbH

Második generációs közepes méretű családi vállalkozásként a folytonosságra, a megbízhatóságra, a bizalomra és az innovációra támaszkodunk. Több mint 30 éves fejlesztési, gyártási és szolgáltatási tapasztalatunk, tanúsított minőségi szabványok és a legújabb gyártási feltételek tesznek bennünket az építőipar hozzáértő partnerévé. A tőlünk kifejlesztett vizsgálóberendezéseket, mint például a HMP LFG teherbírás vizsgálót és a HMP PDG statikus lemezterheléses vizsgálót a világon mindenhol használják a talajvizsgálatok tömörítés-szabályozására és teherbírás-vizsgálatára. A képzett szerviz- és értékesítési partnerek megbízható globális hálózatot alkotnak.   Csak Németországban gyártunk, és a regionális beszállítókban bízunk a szigorú tanúsítási irányelvek alapján. A HMP GmbH a Szövetségi Autópálya Kutatóintézet (BASt) által jóváhagyott, teherbírás vizsgálók kalibráló intézete.