WALLIX

Privilegizált felhasználó kezelés, jelszó kezelés és munkamenet rögzítés

A privilegizált felhasználó felügyelet rendet tesz a kritikus szerverekkel és erőforrásokkal végzett munkában. A kiemelt felhasználók a WALLIX-on keresztül lépnek be a szerverekre, amelyek jelszavát is a WALLIX kezelheti. A teljes munkamenet kereshető és visszanhézhető formában rögzítésre kerül, auditra készen, megfelelve a jogi előírásoknak.

Beszállítói felügyelet

Szabályozza a külső beszállítók, szolgáltatók szervereken végzett munkáját, auditra és ellenőrzésre készen

Belső veszélyek ellen

Az emberi veszélyek, a szándékos és véletlen károkozás, hamisítás, adatlopás, szabotázs hatékony megelőzéséhez

Megfelelőség

A kialakításából adódóan a WALLIX -ot nem lehet megkerülni, így minden munkamenet rögzítésre kerül, megfelelve a jogi és vállalati előírásoknak

Szolgáltatások

RDP/SSH munkamenet rögzítés

Teljes körű, kereshető és visszajátszható munkamenet rögzítéssel minden kiemelt jogkörrel történő munkavégzés eredeti formában megőrizhető. Sőt, a WALLIX nem csak a képernyőn látható dolgokat követi, de képes például a lefuttatott scriptek tartalmába is belenézni és szükség szerint beavatkozni.

Jogosultságkezelés

A privilegizált felhasználók a WALLIX portálon keresztül könnyen és házirendnek megfelelően férhetnek hozzá a számukra engedélyezett erőforrásokhoz. Felhasználói csoportok és csoportokba rendezett erőforrások között gyorsan és logikusan készíthető el a hozzáférési házirend.

Jelszókezelés

A jelszótároló használatával a WALLIX képes minden kiemelt közös felhasználók (Administrator, root, stb.) biztonságosan tárolni, és az előírásoknak megfelelő gyakorisággal rotálni, akár minden belépés után megváltoztatni. Beállítástól függően a belépő rendszergazdák sosem tudják meg a valódi jelszót, így tökéletes megoldást jelent a közös jelszavak kezelésére.

Valós idejű felügyelet

A kritikus kiszolgálókon végzett feladatok valós időben követhetők, miközben a WALLIX automatikusan (szabályok szerint) és manuálisan is lehetőséget biztosít azonnali beavatkozásra. A rendszer jól szabályozott, pár kattintásból álló munkafolyamatot is biztosít a szükséges privilégiumok ideiglenes megemelésére.

Auditálás és OCR

A WALLIX által rögzített munkamenetek tetszőleges időre, biztonságosan, titkosítva tárolhatók. A munkamenetekben szabadszavasan lehet keresni, a képernyőn látható adatokat OCR segít feldolgozni, míg minden más fájlművelet, vágólap használat és billentyűzetlenyomás is kereshető.

Jelentések és statisztikák

Az átfogó jelentések segítenek megfelelni a törvényi és iparági előírásoknak, valamint elősegítik a minőségellenőrzési folyamatokat. A jelentések számos aspektuásból kiszűrhető például a felesleges szoftverlicencelés és jól áttekinthetők az üzemeltetői feladatok.

WAB[1]

A WALLIX AdminBastion (WAB) Suite három termékből áll: a WAB Session Manager végzi a munkamenet rögzítést, a jogosultság hozzárendelést és a kapcsolódó feladokat; a WAB Password Manager felelős a jelszavak kezeléséért és előírások szerinti automatizált cseréjéért; míg az WAB Access Manager egy terhelés-elosztóként, felhő-kész frontendként biztosít webes felületet a teljes rendszer kezeléséhez.