Darktrace

ÖNVÉDELEM AZ ISMERETLEN ELLEN

Megérkezett a Darktrace: Gépi tanuláson alapuló hálózati önvédelmi rendszer

Hálózati önvédelem mesterséges intelligenciával

Megérkezett az IT biztonság jövője. A gépi tanuláson és mesterséges intelligencián alapuló hálózati önvédelmi rendszer, a Darktrace egyedülálló megoldást jelent az ismeretlen fenyegetések és az Advanced Persistent Threat (APT) ellen.

Szignatúrák és szabályok nélkül

Nincs folyamatos adatbázis frissítés és nem kell szabályrendszert karbantartani

Matematikai és gépi tanulási alapokon

A vállalathoz adaptálódó matematikai modellekkel minden Darktrace telepítés egyedi

Valós idejű láthatóság és reakció

Azonnali riasztás és reakció bármilyen új támadás első jelére


Gépi tanulás

A gépi tanulás az új forradalom. Először a gépek helyettesítették az emberi izommunkát az ipari forradalom során, majd a számítógépek váltották ki a papíron, manuálisan végzett munkát is. Most pedig a gépi tanulással a számítógépek képessé válnak komplex, emberi gondolkodást és döntéshozást igénylő feladatokat is elvégezni.

A Darktrace ezt a harmadik gépi forradalmat hozza el az IT biztonságba. Az automatikusan tanuló, a hálózathoz adaptálódó és a vállalattal együtt fejlődő Darktrace képes az ismeretlen, abnormális viselkedések, az új kibertámadások valós idejű azonosítására. Míg a hagyományos biztonsági rendszerek a második gépi forradalom szintjén állnak (vagyis az ember mondja meg nekik, hogy mi számít támadásnak és mi a jó hálózati forgalom); addig a Darktrace a harmadik gépi forradalmat képviseli, és ő hívja fel automatikusan a figyelmet az új támadásokra.


Egyedülálló csapat és háttér

A 2013-ban alapított Darktrace mögött egyedülálló csapat áll: vezető matematikusok és visszavonult hírszerzők alkotják. Az alapítók között a senior hírszerzési igazgatók is megtalálhatók: Lord Evans, korábbi MI5 igazgató és Alan Wade, a CIA korábbi CIO-ja is segíti a Darktrace fejlődését.

Lord Evans

2007-2013 között a brit kémelhárítás, az MI5 igazgatója. A brit titkosszolgálatoknál 33 évet töltött az Egyesült Királyság külső és belső terrortámadások, illetve kibertámadások elleni védelmével. A miniszterelnök személyes felkérésére a brit felsőház, a Lordok Háza tagja 2014 óta.

Alan Wade

35 évet töltött az amerikai hírszerzés, a Central Intelligence Agency kötelékében, ahol Chief Information Officer (CIO) pozícióból vonult nyugdíjba. A szövetségi kormányzat számára elsősorban telekommunikációs védelmi rendszerekkel foglalkozott.

Mike Lynch

A brit ‘Bill Gates’, Mike Lynch egy igazi technológiai innovátor. 1996-ban alapította az Autonomy-t, amit később 11 milliárd dollárért értékesített. A tetemes vagyonnal olyan új, forradalmi szemléletű vállalatokat finanszíroz, mint a Darktrace. Számos kitüntetése mellett a brit miniszterelnök tudományos tanácsadója.


A Darktrace röviden

Tekintse meg a Darktrace lényegét és az Enterprise Immune System technológia gyors áttekintését a vállalati összefoglaló videónkkal.Darktrace termékek

Darktrace Core és Threat Visualizer

A hálózati immunrendszer alapját képező Darktrace Core folyamatosan adaptálódik a hálózat fejlődéséhez, és valós időben jeleníti meg az összes hálózati forgalmat – és a figyelmet érdemlő anomáliákat. A rendszer nagy hálózatok esetén is csak rendkívül kevés számú, valódi riasztást generál, ami komoly figyelmet érdemel. A gépi tanulás működéséből adódóan minden anomália valódi, nincsenek téves riasztások.

Darktrace Industrial Control Systems

A kifejezetten ipari rendszerekhez és SCADA hálózatokhoz fejlesztett öntanuló védelem valós időben felügyeli az ipari hálózat működését, és azonnal riaszt a szokásostól eltérő viselkedés, programozás, támadás esetén. A Stuxnet és hasonló kiberfegyverek között a Darktrace jelenti azt a védelmi vonalat, amely bármely új veszély azonosítására képes: hiszen viselkedésbeli változás nélkül nem történhet támadás.

Darktrace Antigena

A Darktrace legújabb fejlesztése, az Antigena képes az azonosított anomáliákra azonnal, emberi beavatkozás nélkül reagálni: a támadókat lelassítani, vagy a gyanús kapcsolatokat azonnal lezárni. Az Antigena így teljes önvédelmi rendszerré bővíti a Darktace ökoszisztémát, és az automatikus védelem mellett létfontosságú időt nyerhet a kritikus infrastruktúrát üzemeltető személyzet számára egy támadás elhárításához.

Darktrace kiberintelligencia (PDF)

Magyar nyelvű áttekintő dokumentumunk magas szinten összefoglalja a Darktrace lényegét.

↓ Dakrtace Kiberintelligencia (PDF)További anyagok